diumenge, de maig 02, 2004

LA GANIVETA!!

Una felibrejada clou els actes del centenari de Thos i Codina

A les onze del matí es farà una ofrena floral al cementiri

per capgros.com - 02/05/2004 6:02
Els poetes provençals, els fèlibres, organitzaven unes festes literàries que portaven el nom de Felibrejades. A Mataró, Terenci Thos va organitzar diverses vetllades literàries i musicals que portaren aquest mateix nom: Felibrejada. Ara, per tancar els actes en motiu del centenari del personatge, la comissió ciutadana de l’efemèride en durà a terme una avui diumenge dia 2 a Valldemia. S’hi llegiran textos de Josep Maria Pellicer i Pagès, Josep Puig i Cadafalch i el mateix Thos i Codina. Posteriorment Carme Faja, Albert Pera, Josep Maria Guañabens i la coral La Nota interpretaran La Reina de les Illes, Mireia, Magalí i ¡Visca la ganiveta!.

Abans haurà tingut lloc una ofrena floral a la sepultura rehabilitada de Thos i Codina al cementiri. La reforma ha consistit en col·locar una nova làpida de marbre blanc al nínxol atenent a les peticions expressades per membres de la comissió ciutadana d'homenatge al conegut mestre mataroní. En la inscripció de la nova làpida s'hi pot llegir: "Terenci Thos i Codina (1841-1903). Advocat, polític, escriptor i mestre en gai saber. Fill il·lustre de la ciutatd e Mataró. E.P.D.".

La felibrejada també servirà per festejar dues celebracions que enguany coincideixen: el centenari del Premi Nobel de Literatura a Frederic Mistral, l'autor de la Mireia de la que Terenci Thos i Codina amb el seu germà Silví va fer la primera traducció al català, i el 150 aniversari de la fundació del Felibritge, el moviment cultural occità paral·lel a la nostra Renaixença. Diumenge dia 2 • A les 12 del migdia a la capella de Valldemia. Entrada lliure.